Wie zijn wij

Het onstaan van het koor was een min of meer toevallige loop van omstandigheden. In oktober 1994, tijdens een personeels-jubileum bij een groot landelijk adviesbureau, viel het optreden van een gelegenheidskoor bijzonder in de smaak. Spontaan besloten de zangers om er mee door te gaan. De officiële geboorte van het Asser Scheepskoor "Bij Nacht & Ontij", (BN&O) was een feit.

Gezelligheidsclub
Het Asser scheepskoor "Bij Nacht & Ontij" is een echte gezelligheidsclub. De losse en ontspannen stijl van zingen en optreden is daar een zichtbaar resultaat van. BN&O treedt zo'n 25 keer per jaar op, bij zeer uiteenlopende gelegenheden en op diverse locaties in het land. Zo zong het koor bij maritieme festivals, shanty-festivals, was te gast bij radioprogramma's, bij bedrijven, instellingen, scholen en op charterschepen. Het koor staat garant voor een vrolijke scheepse sfeer en het enthousiasme van de mannen werkt zeer aanstekelijk naar het publiek.  
Succesvol
Afgelopen jaren was ons koor succesvol op het muziekfestival "Bootwateren" op het eiland Ameland, bij de havendagen in Assen, op het shantyfestival van Dronten en van 2012 t/m 2015 op het eiland Vlieland waar we de horeca Amuse-Tour hebben opgevrolijkt.
Op dit eiland hebben we ook onze laatste CD, genaamd "Over de zoute zee", opgenomen.
U kunt ons het komende jaar ook weer op verschillende plaatsen in het land aantreffen. Zie onze agenda.

Repertoire
Het koor telt anno nu 28 enthousiaste mannen. Geinspireerd door het zilte nat zingt het koor een breed repertoire aan shanty's, scheeps- en havenliedjes, ballads en maritieme smartlappen. Dat repertoire is dus zeer divers, meertalig en telt ca. 60 liedjes. De muzikale leiding is in handen van accordeonist Geert Warta.
Scheepskoor BN&O anno 2017